Cele şapte oglinzi eseniene (partea a III-a)

Vezi prima parte a articolului la linkul:

https://adrianamanolica.wordpress.com/2015/08/25/cele-sapte-oglinzi-eseniene-partea-i/

Vezi a doua parte a articolului la linkul:

https://adrianamanolica.wordpress.com/2015/08/25/cele-sapte-oglinzi-eseniene-partea-a-doua/

6. A şase11903812_989900571041834_7159913352986424313_na oglindă este testul întunericului. Esenienii îi spuneau „noaptea neagră
a sufletului”. Ni se aminteşte că viaţa tinde spre echilibru. Natura întreagă, Universul însuşi înseamnă echilibru. Deşi cu toţii afirmăm asta, oare chiar am înţeles cu toţii subtilităţile stării de echilibru? Lumina şi întunericul sunt opuse doar pentru că cineva – chiar TU – le ţii în echilibru, permiţând ca Lumina să fie Lumină şi Întunericul să fie Întuneric. De fapt eşti în echilibru atunci când înţelegi că Lumina şi Întunericul una sunt în tine. Universul te pune în faţa unei situaţii sau provocări dacă şi numai dacă El consideră că deţii toate instrumentele pentru a le depăşi cu graţie şi uşurinţă spre starea de echilibru. Din această perspectivă gândind, un necaz nu este altceva decât o oportunitate de a demonstra – sieşi şi Universului – maestrul din tine. În faţa acestei oglinzi eşti doar TU – cel atât de dăruit – şi nu cel care crezi că eşti prin toate etichetările construite în mintea ta. Ce ţi se cere este să ai încredere în tine şi în viaţă, să faci pasul ştiind că poţi să-l faci, deşi nu vezi prin negura minţii. Chiar dacă pierzi în viaţă tot ce ai crezut că ţi-e mai drag, TU eşti acolo, TU ai în tine tot ce-ţi trebuie pentru a merge mai departe şi a ieşi din abisul întunecat. Dumnezeu nu îţi dă mai mult decât poţi duce! Pentru a învăţa ce este echilibrul, trebuie mai întâi să înveţi ce este dezechilibrul, iar natura din noi tinde spre atingerea stării de echilibru. Dacă te găseşti într-un impas cum nu ai mai experimentat, dacă nu ai pe nimeni care să-ţi arate calea de ieşire şi niciun indicator în faţa ta, înseamnă că experimentezi cea de-a şasea oglindă! Înseamnă că trebuie să-ţi găseşti în interior toate instrumentele pe care Universul s-a asigurat că le ai pentru a depăşi acel necaz. Respiră şi întreabă-te pe TINE, întreabă-ţi corpul, care este calea cea mai potrivită pentru TINE. Tu ştii deja răspunsul. Salvarea e în tine şi te duce spre echilibru. Felicitări! Ai învăţat a şasea lecţie!

7. A şaptea oglindă este oglinda perfecţiunii, care arată percepţia despre sine. Ne este cumplit de greu de înţeles că fiecare lecţie de viaţă, indiferent de rezultatul ei, este perfectă pentru noi. Indiferent dacă ai atins sau nu piscuri semeţe în această existenţă, lecţia este a ta, deci comparaţia cu alţii este inutilă! Această oglindă ne arată că fiecare realizare a vieţii noastre, fiecare aspect al corpului nostru de la un moment dat – toate sunt perfecte şi sunt cum trebuie să fie, pentru că singurul etalon de comparaţie eşti chiar tu. A şaptea oglindă eseniană ne face să punem semnul egal între ce este perfect şi ce este imperfect. Şi dacă vedem totul prin minunea darului vieţii, înţelegem că imperfect este perfect, că asimetric e simetric, că normal înseamnă unic. Întrebarea este: ce standarde îţi impui pentru comparaţie, de ajungi să te simţi inconfortabil cu tine însuţi? De ce sunt necesare ajustări la tine pentru a fi ca alţii? Dacă ţi s-ar da acum un test în care să-ţi evaluezi pe o scară de la 1 la 10 (unde 10 înseamnă excelent 🙂 ) propria percepţie despre capacitatea ta de comunicare, inteligenţa ta, frumuseţea ta, capacitatea de a iubi şi de a oferi iubire sau atâtea alte criterii, ce note ţi-ai da? Dacă îţi dai măcar o notă diferită de 10, înseamnă că te-ai comparat cu un etalon exterior ţie! Înseamnă că i-ai investit pe alţii cu putere de judecată asupra ta. Dar dacă îi analizezi pe alţii după fix aceleaşi criterii şi dai alte note decât 10, înseamnă că vezi totul prin prisma propriei experienţe şi vei spune despre alţii că sunt comunicativi sau nu comparativ cu tine! Inteligenţi sau nu – comparativ cu tine! Frumoşi sau nu – comparativ cu tine… Atunci când te compari cu alţii eşti cel mai rău judecător al tău. Erai perfect pentru tine până în clipa comparaţiei! Priviţi-vă viaţa şi vedeţi care sunt aspectele în care nu sunteţi mulţumiţi de voi. Există două posibile situaţii: fie nu aţi făcut totul pentru rezultat, fie aţi făcut totul, dar v-aţi comparat cu alţii. Reaşezaţi-vă etalonul în interior şi conştientizaţi PUTEREA ce se află în voi: puterea gândului, a sentimentului şi a emoţiei. Folosiţi această PUTERE pentru a vă schimba, dacă ne cazul, percepţia despre sine şi, odată cu ea, vă veţi schimba şi percepţia despre ceilalţi. Felicitări! Ai învăţat a şaptea lecţie!

Aceste şapte oglinzi ale relaţionării cu sine şi cu alţii nu sunt altceva decât introspecţii, dar care ne explică de ce am trăit viaţa aşa cum am trăit-o şi de ce am avut relaţiile pe care le-am avut. Esenienii spun că Universul ne aşază în faţă consecutiv sau simultan aceste oglinzi şi ni le tot aşază până învăţăm în sfârşit ce avem de învăţat. Ne aruncă în viaţă fără preaviz şi ne oferă lecţii, ne scoate în cale oamenii-profesori de care avem nevoie şi, dacă relaţionăm conform temei învăţate acasă, ne vindecăm viaţa şi relaţia/relaţiile.

Îi sunt recunoscătoare minunatului Gregg Braden pentru desluşirea lor şi, pentru că este un film de două ore şi cinci minute  – „prea mult” într-un secol al vitezei, mi-am asumat misiunea de profesor şi am făcut pentru voi un „mic” rezumat în trei părţi. Vă invit să vizionaţi totuşi întregul material, dacă aveţi plăcerea şi disponibilitatea, de aceea îl ataşez la final. De asemenea, poate luaţi în mână şi cărţile acestui fantastic învăţător al vremurilor noastre şi începeţi astfel să vă descoperiţi pe voi înşivă. Felicitări! Aţi făcut acum un mare pas!

@driana

Reclame

Un gând despre &8222;Cele şapte oglinzi eseniene (partea a III-a)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s