Ingredientul secret

Dintotdeimagesauna, în familia Manolică se respectă cu sfinţenie ritualul week-end-ului. În cursul săptămânii nu este timp suficient pentru activităţi în familie, aşa că am decis să compensăm sâmbăta şi duminica. Convocăm „Consiliul de familie” – adică toţi cei 5 membri şi stabilim activităţile, inclusiv ce mâncăm, ce filme vedem, dacă ieşim şi unde etc.

Când gătim, fiecare are câte o sarcină, oricât de mică. Ea creşte proporţional cu vârsta, astfel că Mihai e cel mai implicat. Stă, gustă, mai recomandă să mai adaug ceva sau mă mai critică, se interesează de reţete, de ordinea operaţiilor şi veşnic mă „ameninţă” că data viitoare va face el.

Dar se întâmplă, totuşi, ca eu să lipsesc. Mama, bunică implicată şi responsabilă, vine cu toată inima ca un oştean în post să vegheze la menţinerea chefului de viaţă al celor trei iezi la cote maxime. Vine pregătită să-i alinte cum numai o bunică poate să o facă! Se întâmplă ca ei să îi „comande” un fel de mâncare de-al casei, iar ea îl face şi îl pune cu dichis în farfurii. Mama mea e cea mai bună bucătăreasă din lume şi, cu toate acestea, numai reproşuri primeşte! „Nu e ca la mama! Mamei îi iese altfel!”. Şi ea suferă şi nu înţelege unde greşeşte… Mihai, sfătos cum e el, a luat-o de umeri şi i-a desluşit misterul: „Nu foloseşti ingredientul secret!”. Contrariată, confruntă cu mine reţeta, verifică paşii, controlăm până şi mărcile ingredientelor folosite şi constatăm că la fel face şi ea! De neînţeles!

Dar iată că azi l-am servit pe Mihai cu o banală ciocolată caldă. Când i-am oferit-o, i-am spus „Te iubesc!” şi l-am întrebat: „E bună?”, iar el mi-a răspuns: „Normal! Doar are ingredientul secret! Dragostea ta!”…

Îmi zboară fluturi prin stomac, îmi apar lacrimi în ochi şi simt: inima e plină de ceva! Să fie ingredientul secret?

(Articol publicat pe Catchy vineri, 28 august 2015. Îl puteţi vizualiza la linkul:

http://www.catchy.ro/ingredientul-secret/79114)

@driana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s