Camera lui Mihai

500x509xruler,P20height,P20chart.jpg.pagespeed.ic.wPXQiqiGD9Noi, românii, am făcut din casă ceva sfânt și am transformat-o în acasă. Am pus în temelia ei propriile noastre rădăcini și, dacă ne-am îndepărtat un pic, am creat cuvântul dor, ca să ne doară și să ne întoarcem repede.

Așa și noi, cinci românași, luând drumul nu al pribegiei, ci al vacanțelor, oricât de bine și de măi-măi ar fi pe-acolo, numai ne trezim odată că ne văităm că nu e ca acasă! Și acasă nu e nimic spectaculos! Nu tu ”pune-te masă! scoală-te masă!”, zic eu… Dar sunt imediat corectată de copii, care zic că acasă au “ultra all inclusive”. Tare frumos 🙂  Nu tu, mare, nu tu, munte! Nu tu timp liber și chef de drumeții! Totuși, acasă e acasă, iar acasă este totul!

Ieri i-am măsurat pe copii să văd cât au mai crescut vara aceasta. De fapt Mateea era curioasă, iar curiozitatea ei i-a pătruns ca un curent electric pe toți. I-am așezat pe fiecare drepți, lipiți de perete, am împrumutat o carte cartonată de pe noptiera lui Mihai, un creion, și am măsurat. Pentru asta avem un colț special în camera lui Mihai, unde pe un perete am notat înălțimea fiecăruia, an de an.

Citeam: Mihai la doi ani, la trei ani, la patru ani,… la 15 ani! Mateea… Eva… Râdeam și comparam înălțimea lor la diverse etape din viață: „Uite cât aveam când am mers în clasa I!”, „Uite, sunt mai mare decât a fost Mihai la vârsta mea!”. Colțul acela este viu. Acolo este o buclă temporală care ne face să trăim simultan trecutul, prezentul și viitorul. Parcă am oprit timpul în loc! Acolo e o părticică din istoria noastră, un izvor scris pe perete. Așa ceva nu poți avea într-o cameră de hotel, oricât de luxos și de măi-măi ar fi el!

Continuarea pe Catchy!

@driana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s