Cele 11 legi uitate ale succesului

(Articol publicat pe Facebook în 27 noiembrie 2013)

10548341_829796447053222_6792385049144329295_oAzi m-am sculat de dimineață tare, pentru că m-am înscris la un curs on-line ce urma să se țină pe 26 noiembrie, ora 6 p.m., dar după ora Pacificului, ceea ce în timpul nostru înseamnă 27 noiembrie, ora 4 a.m.  🙂 . Urma să îl ascult pe Bob Proctor – un vestit coach american – vorbind despre programarea minții umane. Mi-a plăcut! Oricum, îmi place să audiez mari speakeri. Mereu încerc „să fur” din prea plinul lor, dar mai ales, întotdeauna învăț ceva nou.

Mi-a plăcut pentru că a făcut o incursiune în a patra dimensiune: imaginația! Dar nu mi-a vorbit în cavalcade vesperale, ci foarte concret și logic, așa cum am pretenția de la un mare speaker. Să vă spun ce am ales să învăț de la el!

Întreg Universul funcționează după niște legi extrem de clare. Poate că nu le-am descoperit încă pe toate, poate trebuie să se mai nască un Arhimede, un Newton, un Einstein pentru asta. Dar toate funcționează simultan. Nu poți avea pretenția ca la un moment dat să funcționeze doar legea atracției universale, de exemplu. Deci nu poți cere ca toate celelalte să fie suspendate, amânate pentru mai târziu sau chiar anulate! Ele întotdeauna coexistă.

În consecință, putem spune că, așa cum pretutindeni în Univers există și funcționează o seamă de legi, atunci și creierul uman are legile lui. Datoria ta ca ființă creată cu inteligență superioară este în primul rând să le cunoști, să le înțelegi și apoi să le aplici! Extrem de logic, nu? Dar cum să le aplici? Una câte una? Nu! Toate funcționează doar împreună! Și când spun funcționează, mă refer la impactul pe care îl au asupra ta, la efectul lor combinat și, deci, niciodată văzut individual. Să zicem că trebuie să desenezi un curcubeu, dar alegi doar o singură culoare din câte ți se oferă. Poți să te achiți de sarcină? Obții ce ți-ai dorit? Dar oare chiar ți-ai dorit cu adevărat să obții acel curcubeu, de vreme ce ai ales să respingi celelalte culori? Bună întrebare, nu? Ei, Bob Proctor spune că a ajuns la concluzia că suntem sub incidența unor legi mentale clare, care doar împreună te împing spre progres, spre mai bine. Hai să vi le spun, în ordinea în care el le-a prezentat:

Legea succesului  – Fiecare dintre noi este programat pentru succes. Trebuie să conștientizezi că ai absolut tot ce au avut și cei ce au reușit în viață, că ai același punct de pornire, aceleași oportunități. Deci trebuie doar să îți dorești cu adevărat să ai succes!

Legea gândirii – Toți gândim. Gândul este energie. Gândurile pozitive produc energie pozitivă, gândurile negative nu produc decât energie negativă. Programează-te pe pozitiv!

Legea aprovizionării – Fii nesățios, dorește-ți mai mult și mai multe. Dacă nu-ți dorești nimic, nu îți creezi imboldul pentru a lupta, nu ai un țel, nu ai un vis. Refuză să-i asculți pe cei care îți spun că ai tot ce îți poţi dori, că nu îți mai lipsește nimic. Fixează-ți mereu noi idealuri!

Legea primirii – Nu refuza să primești ajutor. Învață să îl primești, ca să înveți să îl ceri.

Legea creșterii – Totul în natură crește, dar știm că există și descreștere, există și scădere. Este aceeași lege, dar prost aplicată. Dacă ție îți merge din ce în ce mai rău, cauza este proasta înțelegere și aplicare a acestei legi. Sensul normal al naturii este creșterea spre mai mult și spre bine, spre pozitiv.

Legea non-rezistenței – Avem tendința să ne încrâncenăm, să ne încăpățânăm să iasă totul după cum vrem noi, dar poate că sensul unei experiențe este altul. Poate că nu totul trebuie să iasă cum crezi tu la un moment dat. Mai bine acceptă. Dacă te opui, deci încerci să reziști legilor Universului, atunci soarta te va pune iar și iar în fața aceleiași probleme, până iese așa cum Universul vrea.

Legea compensării – Universul compensează întotdeauna un minus cu un plus. Nu dispera, așteaptă plusul!

Legea iertării – A nu ierta înseamnă a fi în război cu tine însuți – ori asta înseamnă absența armoniei. Nu poți spera ca lucrurile să meargă bine în viața ta dacă nu știi, nu poți să ierți. Începe cu tine! Iartă-te pe tine! Vei fi uimit să afli că toate reproșurile pe care ți le faci se traduc prin non-iertare! Ești prea dur cu tine, deci cum să fii altfel cu ceilalți?!

Legea atracției – Nu se referă decât prea puțin la atracția fizică dintre două persoane, ci mai degrabă la faptul că atragi în viața ta persoane, fapte, întâmplări, chiar obiecte – și că nimic nu este întâmplător! Trebuie, conform legilor Universului, să te întâlnești cu cineva anume – care este fie o binecuvântare, fie o lecție din partea Universului!

Legea sacrificiului – Sacrificiul nu este văzut drept pierdere, ci câștig! Trebuie să faci un mic efort, să faci loc în viața ta pentru binele pe care îl meriți. Binele nu vine pur și simplu și se instalează în viața ta. Trebuie să muncești pentru el!

Legea obedienței – Spunea el că ar fi cea mai importantă! Rebelii, în general ajung să fie pedepsiți pentru rebeliunea lor. La fel se întâmplă și în mintea noastră. Doar că aici nu vorbim de obediența față de ceilalți, ci față de toate aceste legi. Asta înțelege el prin legea obedienței. Este legea căutării armoniei, medierii între toate celelalte legi – este legea-constructor și, odată aplicată, nimic nu îți poate sta în cale!

Interesante lecții, nu? Dacă ai avut răbdarea să citești până aici, îți propun un joc al minții: fixează-ți un vis, un scop. Vizualizează cu ochii minții ce s-ar întâmpla dacă l-ai atinge, cum te-ai simți. Consideră că deja l-ai atins! Cum de ai reușit? De unde ai plecat și unde ai ajuns? Înseamnă că ai aplicat legea creșterii! Impune-ți mereu să crești, fii nesățios! Înseamnă că aplici mereu legea aprovizionării! Gândește mereu calea spre atingerea unui vis, spre succes! Aplică legea gândirii și legea succesului! Primește ajutor și oferă ajutor! Nu rezista, nu e bine să rămâi ancorat în gânduri negre, în limite, în „eu nu voi reuși”! Aplică legea primirii și a non-rezistenței! Chiar dacă ai un eșec, gândește pozitiv! Crede în faptul că Universul întreg va complota să îți îndrepte căderea și iartă-te că ai greșit, dar iartă-i și pe ceilalți! Aplică legea compensării și a iertării! Atrage prieteni adevărați și muncește să-i păstrezi! Aplică legea atracției și a sacrificiului! Muncește pentru visul tău! Pune în fiecare zi câte o cărămidă! Universul va compensa efortul tău prin răsplată! Că doar am mai spus că funcționează peste tot legea compensării! Și în final, nu uita că totul va funcționa doar dacă te supui fiecăreia dintre aceste legi și tuturor în acelați timp! Aplică astfel legea obedienței! Îți mai aduci aminte visul la care te-ai gândit? Nu-i așa că pare mai aproape?

Nu regret că sunt trează de la ora 3. Eu zic că a meritat! Voi ce ziceți?

@driana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s