Alege să fii fericit!

11873450_807251156059887_4305754259408788641_nNu mă mai interesează televizorul, radioul sau ziarele. Nu mai trăiesc simultan cu mass-media. Până şi un film îmi este uneori greu să-l duc până la capăt. Sunt zgomote care-mi bruiază existenţa. Dar nu spun asta cu ranchiună, ci cu detaşare şi seninătate. Chiar nu acuz şi nu compar, pentru că nici nu mai ştiu ce să acuz sau cu ce să compar. Şi mi-e tare bine, că-s tot mai mult cu mine şi cu ai mei.

Văd oameni aprinşi la faţă care duc polemici grele pe teme de politică, care discută despre oameni sau situaţii, împărţind totul în alb sau negru, în bine sau rău. Mi se tot spune de criză şi de apocalipsă, de sfârşitul nostru prin foamete sau de suprapopularea planetei. Ridic din umeri, pentru că nu cred. Nu cred şi nu înţeleg panica. Înţeleg de ce e creată şi cine e în spatele ei, dar nu înţeleg cum de oamenii – fiinţe înzestrate cu raţiune şi liber arbitru – pot cădea aşa uşor în plasa măiestrit întinsă pentru ei.

Hai să explic printr-o pildă pe care mi-a spus-o tatăl meu cândva, alături de alte mii de nestemate-surori.

Cândva, exista un om foarte învăţat şi care avea darul cuvântului bine închegat. El studiase mult, citise tot ce se putea citi şi ajunsese la concluzia că Dumnezeu nu există. Acum explica tuturor cum a ajuns el la acea concluzie, folosindu-se de arta cuvântului şi cu exemple pe înţelesul fiecărui om. În faţa logicii lui, toţi recunoşteau că trebuie să fie aşa, că „prea sunt clare toate”. Văzând reacţia oamenilor, învăţatul nostru prindea curaj şi chiar credea că e datoria lui să-i „lumineze” pe cât mai mulţi. Astfel, a ajuns şi la un baci care-şi păştea oile în linişte pe un munte. A intrat în vorbă cu el şi i-a spus că Dumnezeu nu poate exista. Motivul: există nu doar oi, ci şi lupi! Există nu doar bine, ci şi rău! Iar lupul face 5-6 pui, pe când oaia unul şi foarte rar doi. Aşa că, în curând, răul – reprezentat de lup – învinge binele – reprezentat de oi. Ori, dacă ar exista Dumnezeu, nu ar îngădui atâta rău pe lume!

Baciul l-a ascultat politicos până la capăt şi i-a răspuns molcom:

Aşa o fi, Domnule! Matale ştii ce spui, se vede că ai multă şcoală, pe când eu abia dacă pot citi. Eu nu sunt umblat ca dumneata. Toată viaţa mi-am trăit-o pe acest munte, la fel ca neam de neamul meu. Avem oi şi, da, sunt şi lupi. Şi tocmai acesta este motivul pentru care cred în Dumnezeu! Vedeţi dumneavoastră, lupii fac 5-6 pui, pe când oile cel mult doi. Dacă nu ar fi existat Dumnezeu, de la facerea lumii şi până acum nu ar mai fi existat picior de oaie pe muntele ăsta, că lupii, care ar fi devenit din ce în ce mai mulţi, le-ar fi mâncat pe toate. Dar iată că nu oile sunt cele care dispar, ci tocmai lupii! Cum se face asta? Numai Dumnezeu ştie şi are grijă!

Vedeţi voi, e plin de învăţaţi prin mass-media, care ne tot repetă ce rău va fi, care ne întreabă din ce vom trăi, care ne spun să nu avem copii că suprapopulăm planeta sau care ne anunţă sfârşitul lumii. Cred că dintotdeauna au fost astfel de luceferi, dar iată că lumea există, Pământul se învârte, iar Soarele se încăpăţânează să răsară şi să apună. Oile nu sunt pe cale de dispariţie, pe când lupii da.

Curăţaţi-vă gândurile de paraziţi externi. Mai bine folosiţi timpul trăind în bucurie şi creând ceva care să vă bucure – pe voi şi pe alţii. Nu de voi depinde soarta planetei! E cineva care are grijă şi de oi, şi de lupi. Dar voi puteţi schimba, la nivelul vostru, lumea în mai bine prin rodul acţiunilor voastre. Dacă tu ai fi fericit, la fel ca fiecare om de pe planetă, mă întreb cine ar mai avea chef să vorbească despre apocalipse şi lupi. Lumea se schimbă în mod magic prin decizia ta de a fi fericit. Trăieşte în prezent, conştient şi în deplinătatea energiei tale şi vei vedea că toate grijile dispar. Investeşte în iubire şi îţi schimbi culoarea gândurilor, schimbând astfel radical şi acţiunile tale. Acţiunile unui om fericit nu pot fi decât pozitive. Lasă lupii în pace! Vezi-ţi de oi! Şi, dacă simţi că trebuie, ia-ţi un câine!

@driana

Reclame

2 gânduri despre &8222;Alege să fii fericit!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s