Zi de Mateea

Sărbătoare de suflet a Manolicilor: onomastica unicei noastre Mateea. Sărbătoare mai puțin cunoscută, dar atât de dragă inimii noastre!

Și cum trăim ziua unei comori cu ochi verzi care, așa cum îi spune și numele, este un dar al Domnului către noi? Luni, zi lucrătoare, ore online, liniște pentru studiu, caiete, cărți, notițe… și Mateea! Simpla ei amintire e ca o explozie de artificii în inimă! Faptul că azi este oficial onomastica ei, nu facea mai puțin demn de sărbătorit darul adus de ea în tot restul zilelor anului, pentru că darul ei este continuu!

Ziua de azi e doar pentru conștientizare. E pentru reamintire a cât de prețioasă este prezența ei aici și acum. E pentru întoarcere în profunzimea numelui ei. Și e pentru celebrare! E pentru trăire în timpul ei, cu ea și alături de ea. E pentru foc de artificii în inimă și pentru lumină în priviri! Că prea ne trece vremea și mai devreme decât cred sau vreau zboară din cuib… Tresar acum constatând că cei 17 Mateea-ani sunt mai mulți decât cei pe care îi va mai petrece în casa noastră… Atunci cum să nu o sărbătorești tot anul?!

Azi este despre darul ei. Un dar atât de mare, că trebuie păstrat tainic în inimă, în explozia ei de artificii. Și în ochi, și în tot sufletul, că mare îi e Lumina și mare e Iubirea pe care ne-o trăiește zi după zi!

La multe veșnicii, Mateea nostră cea unică!

Lasă un comentariu